Наложени наказания за престъпления по дела, водени от Районна прокуратура – Кюстендил

Кюстендилския районен съд наложи наказание , пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, забрана за управление на МПС за една година и двеста лева глоба на мъж, шофирал с 2,64 промила алкохол в кръвта.
На 26.08.2017 г., след като употребил алкохол,той се качил в лек автомобил „Сузуки Витара“ и го управлявал в посока от с. Долно село към с. Гърляно, обл. Кюстендил. Вследствие на нетрезвото състояние, в което се намирал, шофьорът изгубил контрол върху колата, излязъл от пътното платно и се преобърнал по таван в крайпътното дере. При извършената проверка на място от служители в сектор КАТ „Пътна полиция“ е установено наличие на алкохол в кръвта му.
Подсъдимия се признал за виновен в съдебно заседание,на което защитата и прокуратурата са постигнали споразумение.
РП-Кюстендил е внесла постановление и по водено досъдебно производство срещу шофьор за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление. Въпреки че бил лишен от право да шофира, през месец март на тази година, той нарушил наложената забрана.Мъжът бил спрян за проверка от служители на РУ на МВР-гр. Кюстендил, които установили, че е неправоспособен водач, съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата.
Съдът е признал шофьора за виновен за извършеното от него престъпление, като го е освободил от наказателна отговорност с налагане на глоба в размер на 1000 лв.