ДупницаНачало

Напречна шумоизлъчваща маркировка, пешеходна пътека и пешеходни светофари поставят в кв.”Ценеви”

Заради сигнали за сериозен проблем на кръстовището при кв.Ценеви, в Дупница, пътят за Кюстендил беше сформирана комисия от областно пътно управление Кюстендил и община Дупница, която да предложи конкретни решения за разрешаване на проблема.

Участъкът е много натоварен, опасен за пешеходците и с голям брой ПТП-та. Идвайки от пътя Кюстендил-Дупница колите рядко намаляват, въпреки, че има знак, ограничаващ скоростта до 30 км/ч.

Взето е решение за полагане на две места на напречна шумоизлъчваща маркировка, от община Дупница пък ще маркират една стандартна пешеходна пътека, отделно ще се сложи един или два пешеходни светофара, като от администрацията уточняват, че не става въпрос за светофарна уредба, а за пешеходна такава, която да засили вниманието на шофьорите. Предстои комисията по безопасност и КАТ да преценят къде да се поставят. По отношение на маркировката, за която отговарят от ОПУ, уверили са че ще бъде възстановена маркировката по всички пътища, ангажимент на областната структура. За полагането на такава маркировката жителите на Самораново настояват да се направи от месеци заради безотговорното шофиране от страна на шофьори, които не спазват никакви ограничения и знаци, и често минават с висока скорост или изпреварват в населеното място. Комисията е взела решение и да се маркират две пешеходни пътеки, едната при КАТ заради трафика. Втората, всъщност е възстановяване на вече съществуваща, но отдавана изтрита пътека на спирката в с. Самораново.

Срокове за спазване на ангажимента си ОПУ не дало, това, което е ангажимент на общината – следващата седмица ще се реши дали един и два пешеходни светофара и след това ще бъде предприети действия за закупуване и монтиране.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments