На море в Албания!? Защо не!

В последно време често се говори, че Албания е туристическа дестинация, която тези с плитък джоба добре ще им дойде като заместител на дестинаци от които се отказват заради високите цени.
Саранда е град в едноименната провинция в южната част на Албания, има около 50 000 жители, излиза на Йонийско море и е основно албанско пристанище. Тя е любима на туристите.
Саранда, която е център на южния окръг на Албания, е проспериращ регион с различни атракции, равнини и планини, реки и езера, цитрусови насаждения, маслинови горички и лозя, ливади и гори.

Ако искате да разположите в частни квартири в Саранда, най-добре е да потърсите на място, тъй като частни апартаменти трудно се намират в интернет. За 20 евро на нощ може да намерите приличен и подреден апартамент по-голям от 60 квадратни метра, в който може удобно да се настанят до шест души.
Настаняване в хотел, е нещо по-скъпо и цените варират от 18-20 евро през юни / септември до 30 евро на нощ
за хотел с три звезди на 20 метра от плажа със закуска. Средно за седемдневна почивка за двама души, в Саранда е необходимо да имате около 350 евро за настаняване и храна.

Официална валута е лекарство (1 евро-139 леки), но във всички магазини, кафенета и ресторанти приемат и евро, а може да избирате дали рестото искате евро или леки.
Цените на храните в супермаркетите са благоприятни. Според туристи, които са били там кока-кола в кутийка струва 60, бутилирана вода от 1,5 литра 50, хляб 60, маки
ато в кафе-бар 150 леки.
За един литър дизелово гориво е необходимо
да заделите 185 леки (1,33 евро).

Цените в ресторанти също са достойни и в главната туристическа улица / алея на плажа може да получите вечеря за максимум 10 евро на човек.