ДупницаНачало

На приемна на зам. областния управител: Жители на с. Крайни дол поискаха помпа за по-голям дебит на водата и смяна на крановете 

Изнесена приемна за жителите на община Дупница проведе зам. областният управител на Кюстендил Кристиян Иванчов. Сред поставените теми от страна на гражданите бяха тези за ВиК мрежата, битови проблеми и имотни казуси.
Нова помпа, която да гарантира по-голям дебит на водата и смяна на крановете поискаха от дупнишкото с. Крайни дол. “Проблемът с водата не е само при нас, в Кюстендилски област, а е и в цяла България. Ако не предприемем мерки, проблемът ще се задълбочава, следващото лято ще бъде още по-зле”, коментираха дошлите на приемната от Крайни дол. Те бяха категорични, че от Община Дупница и кмета Методи Чимев винаги са получавали съдействие и помощ, но ВиК инфраструктурата в малкото населено място е на повече от 50 г. и поради тази причина проблеми винаги има.

“Областна управа ще инициира разговори, за да се реши бързо проблемът с достъпа до питейна води”, каза зам. областният управител Кристиян Иванчов. Той пое ангажимент да обсъди проблема с ВиК – Дупница и кмета Чимев.

Изнесените приемни на областния управител инж. Александър Пандурски и неговия заместник Кристиян Иванчов продължават и през следващите дни. На 11 август (петък) жителите на общините Рила и Кочериново ще имат възможност да поставят пред двамата интересуващите ги въпроси и казуси. Приемните са от 11:00 ч. до 13:00 ч., в заседателните зали на двете общини.

Следващата седмица ще бъде приемната в Бобов дол, на 18 август от 11 до 13 часа.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments