ДупницаНачало

На финал е работата по укрепване на пътя Дяково-Кременик

Проблемен участък от пътя Дяково-Кременик до месец ще бъде напълно възстановен. Започнатите миналата година ремонтни дейности по укрепване на пътя са на финала. От фирмата, която спечели поръчката остава да положат асфалтова настилка и да монтират предпазната мантинела. Финансирането на дейностите е от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, след искане за финансиране от страна на община Дупница за отпускане на средства за аварийно възстановяване.

Финансирането се извършва на два етапа, издаването на документите за разрешително за строеж също е на два етапа обясниха от община Дупница по-дългия процес на изграждане на стената. Договорът е подписан миналата година през август.

Първият транш финансиране е бил 200 000 лв., който след като се изразходва се прави отчет към междуведомствената комисия, след което се получава втория етап финансиране за около 250 000 лв. Между двете финансирания не се е работело, за което има издаден Акт 10 и въз основа на него срокът спира да тече“ допълниха от администрацията.
Проблемът в този участък е от 2015 година, когато около 20 метра улично платно се свлече, а риска селото да остане откъснато беше голям.

Преминаването се извършваше през частен имот, заради липсата на безопасен път.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments