На 15 март отварят кучешкия приют в Дупница

След близо 7 месечно затваряне на 15 март трябва да отвори отново врати кучешкия приют в Дупница. Извършени са дейностите по изграждане на канализация, което беше основната причина за затварянето му в средата на миналата година, за да бъдат изпълнени изискванията на ОДБХ. Трябваше да бъдат направени вътрешни клетки за кучетата. Първоначално приюта трябваше да бъде готов до началото на декември миналата година, след това до 4 януари, третият срок беше 4 април.

От администрацията обясниха, че ще може да видим какви дейности са извършени и как изглежда ремонтирания приют едва на 15 март при неговото отваряне.

За времето, в което той не работи кучетата трябваше да бъдат обработвани и закарвани в приюта в Кюстендил. Двете общини имат подписано споразумение за това. Колко кучета обаче се е наложило да бъдат закарани в кюстендилския приют няма информация. Все по-често в социалните мрежи се алармира за кучета, които се движат на глутници и притесняват преминаващите граждани, за съжаление не липсват случай и на пострадали дупничани.

0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments