На 9 юли ще се проведе 12-тото издание на “Рила ни гледа”

Тази събота ще се проведе 12-тото издание на фолклорния фестивал „Рила ни гледа“. Организаторите обещават фолклорна обиколка в страната и интересна улица на занаятите. Именно там участничката от „Фермата“ Ралица Йовчева ще демонстрира с грънчарско колело как се правят грънци и всяко дете ще може да опита да направи изделие на грънчарското колело. Ще бъде демонстрирано и как се прави брюкселска дантела.

Тази година домакините няма да представят нова хореография за закриването, ще заложат на стари танци, но с внесени промени.

Танцовите колективи, които ще се явят на сцената са над 50, солистите са над 40, като целия фестивал ще бъде на голямата сцена при барбекютата в парк „Рила“

Петя Панева, победителката от „Гласът на България“ ще има рецитал в рамките на фестивала, освен това тя е член на журито, което ще оценява вокалните изпълнения на участниците, освен нея член на журито е Димитър Христов. Танцовите умения на съставите ще бъдат оценявани от Благовеста Калчева и Мариян Василев. Председател на журито е проф. Даниела Дженева. Фестивалът започва в 9 часа, като ще продължи през целия ден, в 19 часа е рецитала на Петя Панева, след това са награждаването и гала вечерта.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments