Неокосени зелени площи на детски площадки притесняват родители

Детските площадки и междублоковите пространства в жк Бистрица са обрасли в трева. Сигнала подадоха дупничани притеснени, че във високата трева може да има кърлежи и влечуги. Проверихме в какво състояние са 3 от детските площадки в жк Бистрица, за които родителите казват, че доскоро са били любимо място за игра. Сега обаче само на една от тях може да се ползват съоръженията, защото на останалите две – са потънали в трева.

Съоръженията са стари и ръждасали, и дори не стават за игра на децата. В нито една от зелените площи тревата не беше окосена. На места е стигнала до нивото на пейките в пространството. Хора от квартала споделиха, че вече не ходят там заради опасността от кърлежи и дори змии. Не са виждали, но предпочитат да стоят настрана.

Друг проблем, на които трябва да се обърне внимание и то не само на тези площадки е наличието на оси, които застрашават безопасността най-вече на децата по площадките. Родители споделиха, че не са единични случайте, в които забелязват множество оси непосредствено под пързалките или около люлките.