ДупницаНачало

Не са приети предложенията за промяна в Наредбата за преместваемите обекти

5 точки включва предложението на търговците, които имат павилиони на пл. „Свобода“ в Дупница за промяна на Наредбата за преместваемите обекти, която предстои да бъде гласувана на заседание на ОбС Дупница. Заседанието е неприсъствено заради противоепидемичните мерки.

Търговците са предложили промяна в проекта на Наредбата, така, че в централната градска част да се оставят преместваемите търговски обекти, това обаче не е прието, тъй като по отношение разполагането на павилиони и каравани в Централната градска част е счетено за неотговарящо на бъдещите намерения на общината за постигане на нова визия и облик на Дупница.

Не е прието и предложението за промяна на визиите на павилионите, като това включва и направата на общ покрив, както и продължаване на договорите, за да се вложат необходимите средства за подобряване на визията. Липсва правна възможност за продължаване на договорите се посочва в мотивите за отказа, освен това е посочено, че след приемане на схемите от проекта на Наредбата всички желаещи лица включително и наемателите от ЦГЧ ще имат възможност да наемат терени в останалите зони.

Не е прието и предложението за увеличение на таксите за наемателите, тъй като се посочва, че предложените наемни цени към момента са разумни и в съответствие с конкретната зона.

Последното предложение се отнася до правене на ежегодно дарени, което да се разпределя по преценка на администрацията, не е прието, тъй като не се регламентира от предложения проект за Наредбата.

Припомням, че съгласно предложената Наредба за преместваеми обекти в ЦГЧ, от светофарите до стълбите при Ятачката не се предвиждат. Това предизвика недоволството сред търговците има и внесена подписка.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments