ДупницаНачало

Николай Табаков: “Шокиран съм от кризата с ВиК Дупница”

Народният представител от Кюстендилска област Николай Табаков обяви на пресконференция, че за сериозната криза, в която се намира ВиК Дупница, научава сега, след като влезе като депутат. Затова е необходимо време, за да навлезе в проблема и да работи активно за неговото разрешаване. Предстоят му срещи с управителите на ВиК Дупница и на Кюстендилска вода, очаква насрочване на среща и с председателя на КЕВР. Николай Табаков е получил писмото от кмета и общинските съветници, с което се иска помощ за водното дружество, но в него не са изложени в детайли проблемите коментира Табаков. Той допълни, че като общински съветник е гласувал „за“ влизане във ВиК Асоциацията, но тогава е направил това с идеята, че с влизане в Асоциацията ще се решат проблемите във водния сектор. По отношение на кампанията, която Табаков пое преди няколко години за изграждане на паметник на Невена Коканова обясни, че дейността на Сдружението е в пауза, тъй като заради пандемията не е успял да проведе събития, на които именно се събират средства за инициативата. В банковата сметка са набрани 5018 лв. и те не са пипани, сумата от 10 000 лв. която трябваше да бъде преведена от община Дупница не е преведена. Най-вероятно през пролетта ще се възобнови кампанията за паметник на Невена Коканова.

Николай Табаков обяви и първия си приемен ден на 21 ноември от 10 до 12 часа в Дупница, като допълнително ще се обяви мястото, и от 15 до 17 часа в Кюстендил в офиса Демократична България.

Народният представител е член на две комисии по превенция и противодействие на корупцията и по труда, социалната и демографска политика.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments