ДупницаНачалоСпорт

Нова зала за СК “Патриот” Дупница

В нова по-голяма и светла зала ще тренират състезателите на СК „Патриот“ Дупница. В момента тече усилен ремонт на помещение в Спортната зала, къде клуба ще се помещава под наем. Входът е в страни на залата. На 23 юни ще бъде официалното й откриване. През последните 5 години младите надежди в кик бокса тренираха в зала в ДНА, която вече им е малка, освен това тренират при 80 % влажност. “Тук вече имаме въздух, вентилация и светлина, ще бъде много по добре, както за нас, така и за децата“ сподели Кирил Чакъров.
В клуба има около 20 състезатели и между 80 и 100 трениращи, като Чакъров очаква с новите и по-добри условия да има още по-голям интерес към спорта. Освен подобрената зала за спортуващите има съблекални, бани, душове, а през зимата и отопление. Тренировките ще продължат и през лятото като ще бъдат взети необходимите мерки за безопасност, трениращите ще са до 20 човека със спазване на дистанция. Иначе в момента тече подготовка за първото им състезание след пандемията. 12 състезатели отиват на 3 юли в Пазарджик за републиканското първенство. Кирил Чакъров коментира, че се очаква оспорвано състезание, но те отиват за 12 медала и смята, че са подготвени, тъй като не са спирали да тренират, дори и по време на пандемията са провеждали тренировки онлайн, а след това на открито.
Според обновения календар на Българска конфередация по кикбокс и муай тай Дупница ще бъде домакин на ДП по кикбокс стил К1 от 27 до 29 ноември.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments