Новият управител на приюта за кучета в Дупница предвижа по-добра работа с неправителствените организации

Преди няколко дни на поста управител на общинският приют за кучета официално застана Владислава Асенова. Тя увери, че в приюта ще има нови правила и ще се спазват законовите разпоредби. Освен това предвижда да работи в тясна връзка с различните организации, които защитават правата на животните.

Асенова каза, че вече е минала проверка на Областна дирекция по безопасност на храните, която не е констатирала нарушения. Изпълнени са всички дадени преди това предписания, включително и стая за реанимация, в която кастрираното куче престоява 3 дни, 10 дни по-късно комисия преглежда кучето и решава дали може да го върне на мястото от където е взето.  Стаята за реанимация не може да се снима, тъй като там в момента има настанено куче обясни Асенова, но увери, че е топло и кучето е обгрижвано.

Това, което предвижда в бъдеще е организирането на кампания по осиновяване, подобна на тази, която се проведе в Благоевград. Според Владислава Асенова може да се работи в посока и за терапевтична работа с кучетата и деца с увреждания. Асенова е завършила „Предучилищна и начална педагогика”, сега учи магистратура „Специална педагогика”. Има опит в държавната администрация, била е младши експерт в общинска служба “Земеделие” в Дупница.

Времето, в което граждани и доброволци могат да посещават приюта е всеки делничен от 11.30 до 17.30 часа, освен това свободен достъп има през съботния ден. В момента в приюта има 10 кучета.