ДупницаНачало

Нови жалби в ОИК Дупница

По две нови жалби е заседавала ОИК Дупница.

И в двата случая става дума за разлепване на агитационни материали на неразрешени места или повреждане на плакатите на конкретна партия.

В единият сигнал се посочва, че на 26.10.2023г. и 27.10.2023г. чрез охранителна камера, разположена на частен дом се установява премахване (унищожаване) на агитационни материали от конкретно посочено в жалбата лице. Сигналът е за с. Крайни дол. След обсъждане ОИК Дупница констатира, че не са налице доказателства за установяване на твърденията в жалбата, а преценката на евентуално наличен видеоматериал е от компетентността на МВР чрез назначаване на съответна експертиза. ОИК оставя жалбата без разглеждане и препраща сигнала по компетентност на РУ на МВР Дупница за установяване и произнасяне.

Вторият сигнал касае поставяне на агитационни материали върху плакати на друга партия.

При извършена незабавна проверка на място от комисията по жалбите към ОИК – Дупница е установено наличието на нарушение, а именно на посоченото в жалбата място в град Дупница, на ул.Княз Борис I, върху плакати на една партия са прилепени плакати на друга партия. ОИК счита жалбата за основателна. Задължава вр.изп. длъжността кмет на община Дупница да разпореди премахване на агитационните материали залепени в град Дупница, на ул.Княз Борис I, в нарушение с изискванията на ИК.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments