Нови успехи за учениците от ПМГ „Яне Сандански“

Две първи места спечелиха възпитаници на ПМГ Яне Сандански от Десетото регионално състезание по информационни технологии. Иван Духов зае първо място в направление „Компютърни приложения“ . Неговият проект бе отличен от журито с най-голям брой точки сред всички участници в състезанието, а ученикът получи предметни награди и сертификат от Югозападния университет „Неофит Рилски“ за отлично представяне в състезанието по информационни технологии. С този сертификат може да участва в класирането за специалностите „Информационни системи и технологии“, „Информатика“ и „Математика“ с оценка ОТЛИЧЕН.
Стела Тошанова и Мирослав Пехливанов впечатлиха журито с иновативните технологии, които са използвали в проекта си „Пътешествие на извънземни из неземно красивата България“. Те заеха първото място в направлението „Мултимедийни клипове“ и също получиха предметни награди.

В турнира на „БЕСТ“ осем ученици са класирани на четвъртфинал, а двама са финалисти- Георги Папарков и Ерик Биляров, заемайки съответно първо и второ място сред най – добрите участници в страната.

Освен спечелените конкурси от учебното заведение се похвалиха и с нови придобивки. В кабинета по физика вече има два нови уреда – калориметър и модел на четиритактов двигател. Те ще се използват за онагледяване на физични процеси.