Обжалват мярката „задържане под стража“ на Господин Динев, който е единствения задържан след обира на банкомат в Сапарева баня

В понеделник Районен съд Дупница постанови задържане под стража. След като изтече законоустановения срок за обжалване на наложената мярка от Районен съд „задържане под стража“, защитата на Господин Динев е внесла жалба срещу мярката съобщиха от Районен съд Дупница. Окръжен съд Кюстендил ще гледа мярката на 22 ноември.

Припомням, че Динев е привлечен, в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление. На 9 ноември

около 03:20 ч., в гр. Сапарева баня, от офис на банка в съучастие с Т. Богданов, К. Микев и Кр. Йорданов, в качеството му на помагач, Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил – марка „БМВ Х5“, с който било извършено престъпното деяние. Чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева.

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до десет години.