ДупницаНачалоОбщество

Обновени кабинети по история и география от “Ротари клуб” Дупница

Успешно приключи поредният проект на „Ротари клуб” Дупница насочен към учениците в общината. В рамките на последната им инициатива за обновяване на чиновете в кабинетите по история и география бяха обхванати 6 училища, обновени са 156 чина, чиято горна част е оформена с географски карти и исторически личности каза Славчо Павлов, президент на Ротари клуб Дупница.
„Чрез тази наша идея се надяваме децата да запомнят и познават лицата и фактите от нашата история, конкретни исторически важни дати и събития, да научат по-лесно да работят с картите и посоките на света, да бъдат по-запознати с континентите, океаните, релефа, границите на държавите, да задействаме тяхното любопитство и желание за знания” сподели Павлов.
„Обновените по този стаи ще са по интересни за учениците” каза директора на ОУ „Евлоги Георгиев“ Тодор Петков. В процес на изпълнение е и друг проект на „Ротари клуб” също насочен към учениците, този път към тяхната безопасност. Миналата година пред ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ пилотно беше монтирана светеща пешеходна пътека. Сега предстои да бъдат осветени пешеходни пътеки пред още три училища – ОУ „Евлоги Георгиев“, СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ и СУ „Св. Климент Охридски“.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments