ДупницаНачало

Обновен е парка в с. Червен брег

В горещите летни дни жителите на с. Червен брег вече могат да се разходят и използват прохладата на парка в селото. Чрез ПУДООС парка е обновен, а благодарение на активността на кмета терена е окосен и почистен.

Обособени са няколко къта за отдих, алеи, освен това е поставено и барбекю, обновена е иначе счупената мраморна маса, сложени са и кошове за отпадъците.

Местният парк е голям, поддръжката трудна и това може би е причината последните повече от 30 години да е запустял и на практика неизползваем. Сега направеното не само трябва да се поддържа, но и да се пази, за да радва хората дълго време.

Обновяването в центъра на селото не спира до тук. Предстои детската площадка да бъде разширена и обновена, така, че най-малките жители на Червен брег да имат красива и безопасна среда за игра. Помислено е и за възрастните хора, за тях е направен удобен клуб на пенсионера с нови мебели и климатик. Заради пандемията обаче все още не работи, след отпадане на мерките ще бъде отворен каза кмета на селото Славчо Димкин.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments