ОбС Дупница не прие отчета на МБАЛ „Св. Иван Рилски“

„Един отчет трябва да даде ясна представа за състоянието на дружеството. Отчета на общинската болница в Дупница обаче не дава ясна и точна представа за състоянието“. Това заяви председателят на Икономическа комисия Костадин Костадинов. Според него отчета е направен цитирам „колкото да мине днешния ден“. „Завишени са активите на болницата, счетоводна печалба 178 000 лв. Четейки отчета по този начин в болницата се случват хубави неща, веднага след това виждаме увеличение на задълженията от 1 800 000 лв. до 2 397 000 лв. В края на отчета обаче се оказва, че положението не било толкова добро и трябва да се тегли нов кредит“ каза Костадинов.

Той допълни, че за втори път прокуриста на болница не присъства на заседание на Икономическа комисия въпреки изричната покана за това, не присъства и на заседанието на ОбС. За сметка на това е присъствала на събрание на ГЕРБ заяви Костадинов. Според него реформи в дружеството липсват. По време на комисия са имали редица въпроси, на които д-р Йордан Никулчин не е успял да даде отговори.

Костадинов каза още, че никои не се е допитал до собственика, в случая ОбС дали да бъде уволнено транспортното звено и наета частна фирма.

Има ли смисъл да задаваме въпроси, след като човека, който трябва да даде отговори го няма“ попита д-р Пламен Соколов. Той заяви още, че ще поиска оставката на зам.кмета Крум Милев, тъй като за пореден път не присъствал при разглеждането на въпроси, които са в неговия ресор. Именно д-р Соколов предложи докладната за отчета на болницата да бъде изтеглена от дневния ред. 18 гласа „за“, 9 „против“ и 4 „въздържал се“.

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x