ДупницаНачало

ОбС Дупница одобри тегленето на кредит от 1 млн.лв.

С 23 гласа „за“ ОбС Дупница одобри тегленето на кредит от 1 млн.лв., които ще бъдат инвестирани във ВиК сектора за разрешаване на неотложни проблеми.

Против“ гласуваха Първан Дангов и Георги Василева Градевски, „въздържал се“ Ивайло Петров, Александър Анин, Асен Илиев и Валентина Караганова.

Караганова постави въпроси свързани с липсата на ясна конкретика къде ще бъдат разходвани средствата, а също как този кредит ще се отрази на ВиК предвид неясното положение на Дупница във ВиК Асоциацията.

Тръгваме с нагласата да се решат основни проблеми в по-големите села в общината“ посочи кмета Методи Чимев, като каза, че точен разчет няма как да се даде, но все пак обясни, че са коментирани проблеми в селата Самораново, Яхиново и Крайници. Що се отнася до кредита той се тегли от общината, а активите на ВиК са собственост на общината, а не на водното дружество.

Заседанието беше свикано само, за да бъде взето това решение и в по-голяма част от времето съветниците коментираха както кредита, така и състоянието на ВиК, и работата им.

Според председателя на ОбС Костадин Костадинов ако цената на водата не се повиши ВиК ще загине. В момента дружеството има внесен бизнес-план в КЕВР за повишаване на цената на водата, но все още няма становище. Не е ясно и кога ще има, предвид факта, че община Дупница все още не е излязла от Асоциацията.

На това заседание като извънредна точка беше гласувано и прието предложението за обявяване на нов конкурс за управител на ВиК Дупница. Припомням, че предишният конкурс се провали, тъй като единственият кандидат не беше подал документите във вид, в който изисква обявлението.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments