ДупницаНачало

ОбС Дупница прие бюджета за 2024 година

С 26 гласа „за“, 1 „въздържал се“ Емил Гущеров и 1 „против“ Виктор Мантарков беше приет бюджета на община Дупница за 2024 година. Той е в размер на 56 488 663 лв.

Дебатите обаче не преминава в духа на докладната и документа по същество. Често цифрите от документа оставаха на заден план при размяната на реплики между кмета Първан Дангов и общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров. Документа беше представен, но не може да се каже, че беше дебатиран, въпреки говоренето от повече от час.

Въпреки недоволството на председателя на ОбС Костадин Костадинов и на част от съветниците Йонко Гергов предложи прекратяване на дебатите и гласуване на проекто-бюджета. Предложение, което беше подкрепено.

Иначе от изнесената информация за бюджета е ясно, че има заделени 1 млн.лв. за проектиране, така, че общината да има готовност да кандидатсва при всяка дадена възможност. Към момента инвестиционната програма /капиталови разходи/, за 2024 г. е в общ размер на 3 316 144 лв. Допълнителни 790 400 лв от собствени приходи и трансфери за местни дейности /част от изравнителната субсидия/, са предвидени за текущи ремонти на инфраструктурата в града и в малките населени места.

За тази сесия беше входирана отново докладната записка за гласуване на средства за фонда за местни инициативи. Костадин Костадинов обаче, като вносител я оттегли, тъй като средства за това перо няма да има.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments