ОбС Дупница прие бюджет 2021

След близо 3 часа дебати ОбС Дупница прие бюджета за тази година. Както започнаха дебатите, така продължиха и докрай. Започна с искане на БСП за удължаване времето за изказване, което председателя обясни, че Правилника за работа не позволява и завърши с процедурно предложение за прекратяване на дебатите, което от БСП не приеха, тъй като според тях по най-важния документ дебатите трябва да продължат докато има мнения и коментари.

В крайна сметка „за“ бюджета гласуваха 17, „против“ бяха 12 от местните парламентаристи. „Против“ гласуваха от БСП, „Глас Народен“, Пламен Соколов и Костадин Севдин, както и независимия Георги Градевски.

Дебата в ОбС Дупница по предложения бюджет за тази година се завъртя най-вече около предложението на БСП, което не беше включено за подпомагане на деца сираци в община Дупница.

В разгара на дебата Димитър Крекманов обяви, че през 2018 година ОбС вече е гласувал получаването на еднократна помощ. Наредбата регламентира получаването на помощ, но след подаване на такова искане, а предложението на БСП е помощта да се получава автоматично при настъпване на тъжното събитие.

Председателят на спортната комисия Георги Наумов заяви, че спортните клубове ще се съберат, за да коментират и преценят как могат да действат по отношение на другото предложение на БСП за подпомагане на децата сираци и тяхното ангажиране в спортните клубове.

Все пак и представителите на останалите партии имаха своите 5 минути, за да кажат мотивите си и мнението по отношение на бюджета.

Йордан Йорданов от „ГЕРБ“ каза, че този бюджет е „изпълним и възходящ“, Леонид Хаздай от „Глас Народен“ го определи като „дискриминационен“, а според Вергил Кацов от „Народен съюз“ това е „възходящ“ бюджет.

0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments