ДупницаНачало

ОбС Дупница прие отчетите на дружествата, вече се усещат предстоящите избори

Близо 5 часа продължи заседанието на ОбС Дупница. В края на мандата на този общински съвет по време на сесията липсва добрия тон, но не и предизборни искри. Следващите сесии обещават да са още по-остри. В крайна сметка въпреки множеството коментари, връщане в годините назад, отчетите на общинските дружествата бяха приети.

С добри резултати е общинската болница, която след дълги години на задължения днес може да се похвали, че е без задължения, с добра апаратура, а предвид наличните средства се предвиждат ремонтни дейности обясни прокуриста Мария Жайгарова. С добри резултати е и ГУМ Дупница, които също са на печалба и ще внесат в хазната на общината дължимите дивиденти около 170 000 лв.

Темата Ученическо хранене и ВиК Дупница неизменно присъства в последните няколко сесии. По отношение на ВиК беше обяснено, че са разплатени задължения или са в процес на разплащане с кредита взет от общината в размер на 500 000 лв. За „Ученическо хранене“ беше дадено предложение, което на този етап не е оформено като официално писмено предложение, а по скоро като нещо върху, което да се мисли дали „Ученическо хранене“ да не стане бюджетна дейност и да се обедини с диетичния стол, но дали това ще влезе като конкретно разписано предложение в този мини парламент или ще остане само на думи предстои да се разбере.

Общинското дружество „Дупницатранс“ е на загуба, а като причина се посочва незадоволителните приходи, поради редуциране броя на курсовете на превозвачите на Автогара Дупница, както и ниския пътнико-поток на двете автобусни линии 5 и 5 А. Дружеството беше създадено като част от проекта за „Интегриран градски транспорт“.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments