ОбС Дупница прие отчетите на общинските дружества. Искат оставката на Христо Пигов

ОбС Дупница прие отчетите на общинските дружества. Отчета на „Ученическо хранене“ беше представен от председателя на ОбС Костадин Костадинов. Управителят на дружеството Христо Пигов не присъства на това заседание, въпреки, че е бил на заседание на Икономическа комисия, не присъства и на заседанието преди месец, когато отново трябваше да се гледа отчета. Това голяма част от съветниците определиха като неуважение. Имаше известни забележки към дейността на дружеството и те бяха отправени към Костадинов. В крайна сметка отчета беше приет, а председателя на ОбС заяви, че ще поиска оставката на Пигов.
Отчета на болницата беше представен от прокуриста Мария Жайгарова. Тя обяви, че към края на май реалните задължения на лечебното заведение са около 430 000 лв. От думите й стана ясно, че лечебното заведения вече е добро състояние, а в последните месеци са направени редица подобрения сред тях голямото дарение от Американското посолство – модерната лаборатория, каквато има само в 3 града в страната, очаква се до края на м.юли да бъде закупен нов скенер, който ще бъде монтиран в бившата Транспортна болница, така и двете сгради ще бъдат обезпечени със скенери. Освен това болницата е включена за финансиране от Министерство на здравеопазването и се очаква да се реализират проекти.
Темата ВиК отново разгоря дебати в залата на ОбС. На гласуване беше подложен отчета на дружеството. Стана ясно, че ВиК няма техника, хора, пари.
Не съм поискал оставката на Илия Илиев, тъй като трябва да се внесе бизнес-плана в КЕВР каза още Костадинов.
Той посочи, че с добра работа дружеството може и да е успешно.
„Общинската болница е добрия пример как дружество в лошо състояние, може да се справи и да излезе от кризата“ коментира председателя на местния парламент.
От понеделник за обществено обсъждане ще бъде отворена темата за теглене на 1 млн.лв. кредит за решаване на проблема на ВиК проблема обяви кмета Методи Чимев.
Отчета на ВиК беше приет от ОбС с 18 гласа „за, 4 „против“.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments