ОбС одобри отчета на общинската болница

Единодушно ОбС Дупница прие отчета на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Лечебното заведение е стопило задълженията си, изплатили са заема от преди 5 години и са на печалба за миналата година. Това стана ясно по време на заседанието на ОбС днес.

След дълги години на критики към общинската болница в Дупница и нейното ръководене, и обсъждане на задълженията, на това заседание ръководството на лечебното заведение получи предимно похвали за работата си. Болницата е на печалба за миналата година, задълженията почти са стопени, предсрочно е изплатен заем взет преди 5 години обясни гл. счетоводител на болницата. „Общинската болница се съживи“ коментира председателя Костадин Костадинов. „Все още е далеч от модерното здравно заведение, което ми се иска да бъде, но устоя на предизвикателствата и може да бъде пример за останалите дружества“ посочи Костадинов. Председателят на Икономическата комисия Емил Гущеров също похвали лечебното заведение. „Когато цифрите говорят, всички мъчат“ каза Гущеров. Станислав Павлов заяви, че общинската болница върви възходящо, което се вижда и от отчета. „Това не се дължи само на управляващите, това се дължи на общата воля на целия ОбС. В последните години с резултатите, този екип и целия колектив на болницата можем да ги поздравим“ коментира Павлов.

От своя страна Пламен Соколов посъветва да не се бърза с похвалите. Той коментира, че резултатите на болницата се дължат на пандемията, а не на добрия мениджмънт.

Все пак имаше и съветници, които предпочетоха да не коментират цифрите. „Докато здравето се притегля с пари, не мисля, че ще имаме адекватно здравеопазване“. Това коментира Георги Градевски.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments