ДупницаНачало

ОбС прие Наредбата за преместваемите обекти

С повече от 17 гласа „за“ ОбС Дупница прие проекта на Наредбата за преместваемите обекти обяви председателят на ОбС Костадин Костадинов след неприсъственото заседание.

Това означава, че в началото на следващата година обектите в централната градска част ще трябва да бъдат премахнати. Това ще стане когато влезе в сила схема, която ясно да очертае къде и какви обекти се предвиждат, така всеки един от търговците ще може да премести своя бизнес с някоя от другите зони. За тези обекти обаче ще бъдат обявени търгове.

В момента главният архитект изготвя схемата, която ще трябва да бъде разгледана и от ОбС. За останалите зони Костадинов подчерта, че желанието е да подобри визията на града и на павилиони от стария тип ламарини е цитирам „дошъл им е края“.

Приети са и останалите докладни записки, включени в дневният ред. Това означава, че и търговците от ГУМ ще получат подкрепа. Предложените мерки са свързани с освобождаване частично, в размер на 30% от дължимите вноските за наем на наемателите физически и юридически лица през периода, в който са ограничили дейността си в общинските имоти вследствие на мерките и ограниченията. При удължаване на срока на въведените ограничения след 30.11.2021г. ще се обсъдят отново възможностите за прилагане на нови мерки за защита на гражданите и бизнеса.

Общинските съветници от БСП са гласували „въздържал се“ по отношение на предложението за премахване на преместваемите обекти в централната градска част, част от новата Наредба. Според тях сега не е момента за подобни действия.

Въздържал се“ са гласували още Костадин Севдин от Коалиция „Заедно за промяна“ , както и Георги Георгиев и Емилия Кузманова от СДС, „против“ е гласувал Първан Дангов.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments