ДупницаНачало

Общината иска нов кредит за довършване на бившия Младежки дом

Увеличение на поетия дългосрочен общински дълг за довършване на преустройството на бившия Младежки дом в Исторически музей иска община Дупница. Исканото увеличение е в рамките на 424 642 лв. Кредитът, който беше поет преди започване на дейностите беше 708 883 лв. Причината за исканото увеличение е покриване на нараснали разходи за финансиране на дейностите, вследствие на инфлационните процеси в сектор „Строителство“ и увеличената стойност на Административния договор за безвъзмездна финансова помощ от 2 178 883 лв. на 2 824 024 лв..

Общественото обсъждане е насрочено за 20 април от 12.30 часа в заседателната зала на ОбА. Съобщението е качено преди няколко дни на сайта на общината, но от ръководството не са счели за необходимо да бъде представено подробно пред медиите, преди самото обсъждане, за да може и жителите на общината да бъдат информирани в подробности за поемането на нов дълг.

Иначе в отговор на наше запитване, преди няколко дни за дейностите по преустройството на бившия Младежки дом беше обяснено, че крайният срок за окончателното приключване е края на август. В края на този месец трябва да бъде доставена дограмата и да започне монтажа й.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments