ДупницаНачало

Община Дупница има “зелена светлина” за реализиране на намерението за реконструиране на водоснабдителната мрежа на село Самораново

“Имаме вече официално “зелена светлина” за реализиране намерението за реконструиране на водоснабдителната мрежа на село Самораново и гарантиране постоянното водоснабдяване за населението”, обяви кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев. Това стана ясно от писмо до инж.Чимев. “Знаете, че темата е много сериозна и повече от половин година правехме срещи и в Регионалното министерство и в Министерство на правосъдието, предвид намерението за изграждане на пилотен затвор край Самораново. Още преди 3 години, когато правехме проучване на водопроводната мрежа в селото се видя, че загубите са над 70%, а самата мрежа е силно амортизирана, което създава проблеми на жителите от години. Нормални бяха и опасенията, че новият обект ще създаде допълнителни проблеми с водоснабдяването и този проблем трябваше веднъж за винаги да се разреши. Получих днес необходимото потвърждение и веднага възложих на служителите да започнат изготвянето на документите за предприемане необходимите процедури. Използвам възможността в тази връзка да благодаря на министър Крум Зарков и министър Иван Шишков, че разговорите ни приключиха с положителен резултат”, лаконичен бе инж.Чимев.
“Още на първата по-голяма среща през месец юни тази година, на която бяхме и с кмета на село Самораново поставихме въпроса за състоянието на водопроводната мрежа, множеството аварии и загуби на вода. Тогава започнахме да коментираме необходимите инвестиционни мерки, които да се реализират приоритетно в краткосрочен план в рамките на Самораново, както и по-дългосрочни свързани с реконструкция на довеждащите водопроводи, за които е ясно, че ще отнеме повече време, предвид и изискванията от екологичното законодателство. В поредицата от срещи и след това темата  се коментираше с повече конкретика, за да получим днес тази “зелена светлина” за действие”, допълни инж.Чимев.
абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments