ДупницаНачало

Община Дупница осигури дистанционни термометри за детските градини, вземат се и допълнителни мерки за безопасност

Със заповед на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев са закупени за всички детски градини и техните филиали дистанционни термометри. Получаваните постоянни предписания в условията на епидемично разпространение на вирусите, от Общината предприемат още по-засилени мерки за противодействие и превенция.

“Термометрите вече са доставени и до няколко часа ще бъдат раздадени, за да бъде засилен сутрешният филтър на прием. Инструкциите са да измерват с тях температурата на децата при влизането. Няма да бъдат допускани деца, които имат дори и най-малките симптоми за настинка или грип, така че нека и родителите да проявяват разбиране. Осигурените термометри са достатъчно за всички входове на детските градини и техните филиали. До детските заведения няма да бъдат допускани никакви външни лица”, обясни инж. Чимев.

Детските градини и всички общински предприятия и сгради с обществено ползване са заредени с достатъчно количества хигиенни и дезинфектиращи материали, препарати и антибактериални течности. “Дезинфекцията не е спирала и се извършва повече от 2 седмици. Но след като вече има случаи на коронавирус в България, трябва да засилим превенцията. Предвид ситуацията с трудното осигуряване на препарати от директорите, сме предприели ние необходимите действия да ги осигурим и го направихме. Автогара, ГУМ, Спортна зала, кухните за хранене, административна сграда, детски градини… всичко е подсигурено. Подготвяме писма до големите вериги в Дупница, както и до по-големите работодатели с подробно описание за дезинфекционните мероприятия в обектите им в условия на епидемично разпространение на коронавируса. Автобусите от градския транспорт по линиите 5 и 5А се дезинфектират абсолютно след всеки курс. Надявам се, че и фирмите от градския и междуградския транспорт ще предприемат същите действия”, допълни кметът. 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments