Община Дупница предприема допълнителна дезинфекция на обществени места

От общината е изготвен списък на сградите и откритите площите, които ще бъдат пръскани със специален препарат предвид епидемиологичната обстановка в страната. След обработката, хората могат да се върнат в закритите помещения след 15 минути, съобщиха от ОбА. Дезинфекцията ще се извърши на 22 октомври, но тъй като обектите са много ще се продължи и на 23 октомври.

Дезинфекцията ще обхване сградите на поликлиниката, общината, автогарата и общинския пазар. В списъка са и всички паркове, площади и градини в Дупница както и детските площадки и улиците.

Освен тази дезинфекция, която ще се извършва всеки един от обектите има разписани вътрешни мерки, които изпълнява. Всяко училище и детска градина имат правила за дезинфекция и работа, които бяха уточнени в началото на учебната година.

На пазара се прави допълнителна дезинфекция, масите са раздaлечени, има табели, които да напомнят на посетителите да спазват дистанция обясни Лора Василева управител на общински пазари.

На автогарата се прави дезинфекция на половин час, а автобусите по общинската линия се дезинфекцират след всеки курс, следи се за носене на маски както от шофьорите, така и от пътниците. Това са мерки, които са предприети още преди месеци и продължават да се спазват каза управителя на Дупница транс Георги Зарев.

В ГУМ Дупница още преди три седмици по решение на ръководството е започната допълнителна дезинфекция. Основно дезинфекциране на всички площи се прави сутрин между 8 и 9.30 преди да отвори магазина. Ежедневно се извършва машинно почистване, което и преди е правено, но не всеки ден, засилено е почистването и дезинфекцирането на критичните точки – това са местата, които най-често се докосват от клиентите, като парапети и асансьорите. Използват се един от най-силните дезинфектанти посочи управителят Цветанка Вуковска.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments