ДупницаНачало

Община Дупница тегли кредит от 500 000 лв. за ВиК Дупница

Почти единодушно ОбС Дупница, с 27 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ гласува община Дупница да изтегли кредит от 500 000 лв. целево за най-належащите и спешни задължения на ВиК Дупница. „Въздържал се“ гласува Първан Дангов.

Кредитът ще бъде в размер на 500 000 лв за срок от една година. “Последните 3-4 месеца зам.кметът по икономическите въпроси Олга Китанова направи редица срещи за външно финансиране. Коментирахме различни варианти, но в крайна сметка и банките, казаха, че единственият вариант е Общината да кандидатства, а не ВиК“ коментира кмета Методи Чимев. Този дълг не решава проблема, а по-скоро отлага коментираха съветници. Както преди няколко дни кмета Методи Чимев обяви с този дълг се печелят две неща – да останат приходи за ВиК, както и да се спре нарастването на лихвите.

Като цяло съветниците, които се изказаха по време на дебатите се обявиха „за“ поемането на кредит предвид тежкото състояние на ВиК.

Иначе коментарите отново се въртяха около влизането на Дупница във ВиК Асоциацията, направените инвестиции, ниската цена на водата, която не е променяна от 10 години, проблема с излизането от ВиК Асоциацията и др.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments