Община Кюстендил ще се включи в Световния ден на ходенето

За поредна година Община Кюстендил ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето.Спортното събитие е част от календара на Международната асоциация спорт за всички.Инициативата има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.
Проявата е и част от Общинския спортен календар за 2017 г. Съвместно с ОДК, ТД „Осогово“ и клуб на спортиста ветеран са планувани походи, които са с различна трудност и продължителност, с цел същите да бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготовка, както и за хора в неравностойно положение.
Първият поход е предвиден за 8 октомври,а тръгването е в 06.00 часа от паркинга на театъра в Кюстендил. Маршрутът е – „Монашеската пътека” в Осоговска планина, включващ пътя от Лесновския манастир „Св. Гаврил Лесновски“ до женския манастир „Св. Спиридон Чудотворец“ в Македония. Вторият маршрут е планиран за 14 октомври. Тръгването е в 10.00 часа от стадион „Осогово”, а крайната точка е лесопарк „Хисарлъка”. На 15 октомври ще се проведе поход за ветерани, както и велосипеден поход до Босилеград.
От Община Кюстендил и Българска асоциация „Спорт за всички“ са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола.