Общините Дупница и Сапарева баня подлагат на обществено обсъждане проектoбюджетите си за 2019 година

Обществено обсъждане на проекта на бюджет 2019 организира Община Дупница следващата седмица. То е насрочено за 14 януари (понеделник) от 17:30 часа в Заседателната зала на общинска администрация. Поканени да присъстват са граждани, институции и всички желаещи да се запознаят с проекта, както и да отправят своите предложения. Проектобюджетът за следващата година все още не е качен на интернет страницата на Община Дупница. Неизвестни за сега са общата му финансова рамка, разпределението на парите по пера и функции, както и инвестиционната програма на Общината за 2019 година.
Община Сапарева баня също организира
публичното обсъждане на проектобюджета за следващата година. Запознаването на местното население с проекта на финансовия документ ще се проведе на 14 януари понеделник в 12 часа в Заседателната зала в сградата за общинска администрация. Материалите за публичното обсъждане все още не са публикувани на сайта на Община Сапарева баня.
Целта на тези публични обсъждания е да се представят годишните цели, приоритетите, намеренията за развитие на общините и тяхното финансово изражение в проекта на бюджета, както и да се даде възможност на заинтересованите лица да направят своите предложения относно проекта на бюджета и инвестиционната програма.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments