Бобов ДолДупницаНачало

Опасност от спиране работата на ТЕЦ „Бобов дол“

В четвъртък ОбС Бобов дол се събира на извънредно заседание, на което ще се коментира писмо от изп.директор на ТЕЦ „Бобов дол“ АД за опасността от спиране на дейността на ТЕЦ-а заради спиране доставките на обогатено енергийно гориво от „Брикел“ ЕАД.

С писмото се изразява силно притеснение, относно тиражираната в медиите информация по повод евентуалното затваряне на дейността на „Брикел“ ЕАД и получено писмо в ТЕЦ „Бобов дол“ от „Брикел“, с което ги уведомяват за евентуално неизпълнение на поетите ангажименти през 2022 година. Това от своя страна би довело до спиране на производствената дейност на ТЕЦ-а“. Това се посочва в писмо от ОбС Бобов дол адресирано до министъра на околната среда и водите, с молба да бъде изпратен представител на министерството.

В писмото се посочва още, че евентуално спиране на ТЕЦ-а ще остави без работа 920 човека, освен това икономическите последици за региона ще са много сериозни. „Община Бобов дол премина през затваряне на рудник „Бабино“ и бе свидетел на последствията“ припомнят от ОбС.

На извънредното заседание се очаква да присъства както представител на МОСВ, така и изп.директор на централата. ОбС се събира на 4 август, за да избере временна комисия, която да изготви Декларация от ОбС, във връзка с прекратяване на дейността на ТЕЦ „Бобов дол“ АД, поради спиране на доставките на обогатено, енергийно гориво от „Брикел“ ЕАД.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments