ДупницаКримиНачало

Осъдиха шофьор заплашвал с газов пистолет

Районен съд – Дупница призна подсъдимия Георги М. / на 72 г., от гр. София, неосъждан / за виновен в това, че на 13.06.2020 г., около 12:00ч. на първокласен път Е-79 при автокъщите на изхода на гр. Дупница, се е заканил на К. И. и Д. И. от гр. София с престъпление против личността им – с убийство, като е насочил към главите им сигнално – газов пистолет EKOL P 29 и тази закана би могла да възбуди основателен страх от осъществяването й.

Съдът признава подсъдимия за виновен в това, че на 13.06.2020г., около 12:00ч. на първокласен път Е-79 при автокъщите на изхода на гр. Дупница, при управление в посока София на лек автомобил „Опел Астра“ със софийска регистрация е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като докато е изпреварвал движещия се пред него лек автомобил „Фиат 500“ със софийска регистрация, с дясната си ръка е насочил сигнално-газов пистолет към главата на шофьора на автомобила К. И. и возещата се до него Д. И.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, РС – Дупница определя едно общо наказание на Георги М, а именно „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 (три) години, както и „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments