ДупницаКримиНачало

ОС Кюстендил потвърди най-тежката мярка за брат и сестра в село Крайници

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на брат и сестра – Йордан М., на 23 години и Ралица М., на 30 г. Двамата бяха внесли в съда молба за определяне на по- лека мярка за неотклонение. Йордан М. и Ралица М. са с мярка „Задържане под стража” от 26 февруари 2020 г., взета с определение на Окръжен съд и потвърдена от Апелативен съд – София.

Досъдебното производство, по което са привлечени като обвиняеми e започнато на 24.02.2020 г., за това че, в къща в село Крайници, Община Дупница, без надлежно разрешително са държани, с цел разпространение високорискови наркотични вещества, а именно: кетамин с бруто тегло 5, 110 кг, метамфетамин, с бруто тегло 134 грама, както и съоръжение за производство на наркотични вещества.

В мотивите си съдът посочва, че не е разколебано обоснованото предположение, за тяхната съпричастност с посочената дейност, както и, че е налице реална опасност  от извършване на друго престъпление.

Определението, с което Окръжен съд – Кюстендил потвърждава взетата по отношение на Йордан М. и Ралица М. мярка за неотклонение „Задържане под стража” подлежи на обжалване пред САС, в 3- дневен срок от днес.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments