ДупницаНачало

Откриха Майските празници на културата в Дупница

С вдигане знамето на Майските празници на културата започна 45-тото им издание. Церемонията беше извършена от Представителен танцов съставЗора“ при НЧ „Зора“- Дупница с ръководител Дилиана Диканска .

Преди 45 години официално част от тази идея е превъплатена и в нашите Майски празници. Наш дълг е да поддържаме тази идея, този идеал, за да съхраним българската култура и духовност, която да се запази и след още 450 години. Тези дни на този месец, вече 45 години ни дават вяра в бъдещето на града, в талантите и в наследството, което оставяме”, каза в приветственото си слово кметът Методи Чимев.

Водещ на церемонията по откриването на Масйките празници на културата бе актьорът Ивайло Захариев. Гвоздеят в програмата тази вечер бе концертът на един от най- обичаните български певци Миро.


Програмата на Майските празници утре продължава с откриването на Арт фестивала „Радостта на Земята“ от 10 часа на пл. „Свобода“, в 15 часа в „Джамията“ ще започне мултимедийно представяне на музеи, галерии и други, част от новия за града Арт фестивал.
В 17 часа в „
Околийската къща“ Владимир Тасев (цигулка) и Евелина Станчовска (пиано) ще ще изнесат концерт .
От 18 часа на пл.“Свобода“ ще започне юбилейния
т концерт на дупнишкото НЧ „Христо Ботев 1978“, което чества своята 45-та годишнина.


абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments