От новата учебна година ОУ „Евлоги Георгиев“ преминава към едносменен режим на обучение, новата пристройка към училището е готова

Новата пристройка на ОУ „Евлоги Георгиев“ в Дупница вече е напълно готова и оборудвана. Така училището вече разполага с още няколко стаи и ще започне учебната година в едносменен режим на обучение. Освен новоизградените 4 класни стаи, в актовата зала е монтирана подвижна шумоизолираща стена, която разделя залата на две допълнителни стаи. Изграждането на пристройката обаче се забави значително, същата трябваше да бъде готова още миналата година. Възложител на дейностите по изграждането й бе Община Дупница, а финансирането в размер на над 400 000 хил. от МОН.

Директорът на ОУ „Евлоги Георгиев“ Тодор Петков отправи благодарности към хората спомогнали проектът да случи, на един от народните представители в предходните правителства взел каузата присърце, на Общината и разбира се на колектива на ОУ „Евлоги Георгиев“. С пари от бюджета на училището са добавени и последните детайли по оборудването на новите класни стаи.
50 са първокласниците, който ще влязат в училището на 15 септември. Специално за тях, ОУ „Евлоги Георгиев“ организира и лятно училище за по една седмица през юли и през този месец, която в момента тече. Тази инициатива се радва на голям успех, посочи Тодор Петков.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments