ДупницаНачало

От понеделник отварят за движение ул. “Орлинска”

В понеделник, на 28 март трябва да бъде пуснат за движение ремонтирания участък по ул. „Орлинска“. Това каза на заседанието на ОбС Дупница, кмета на общината Методи Чимев, в отговор на въпрос от страна на БСП кога ще приключи ремонта на улицата, както и дали се дължат неустойки заради забавяне. Социалистите питат и защо обходният маршрут не е бил подготвен по-добре преди да започнат ремонтните дейности по главната улица. Кметът обясни, че маршрута, който се използва сега е бил изкърпен със студен асфалт, което не е било най-добрия вариант. Чимев уточни, че в момента се полага първи слой асфалт по ул. „Орлинска“ и преди да бъде продължена работата по следващия етап, ще бъде направена основна рехабилитация по обходния маршрут, така, че когато „Орлинска“ бъде затворена да има нормални условия по обходния път.

По отношение на работата по ул. „Орлинска“ по дати градоначалника обясни, кое е довело до забавяне на дейностите, които стартираха през ноември и трябваше да приключат за 90 календарни дни.

След старта на дейностите възниква авария по водопровода, от ВиК Дупница обясняват, че аварията не е на самия водопровод, а във водопроводните отклонения. На фирмата, която прави ремонта е възложено да подмени водопровода, като пътната част е спряна с Акт 10. На 6.12.2021 година с Акт 11 е подновено изпълнението на пътната част, но поради неподходящо за работа време отново е спряна с Акт 10, а строителството е възобновено на 7 март тази година. Реално фирмата е отработила 51 календарни дни. По договор за останалата част от ул. „Орлинска“, която предстои да бъде ремонтирана остават 39 календарни дни. Тоест проектът се изпълнява в срок. Ако обаче се окаже, че и там водопровода ще бъде за смяна срокът отново ще бъде продължен.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments