Официално беше представено сдружение „Дупница Спорт“

Официалното представяне на учреденото преди няколко месеца сдружение „Дупница Спорт“ беше тази неделя, а денят не е избран случайно. В този ден рождени дни празнуваха Георги Наумов и Даниел Александров, председател и зам.председател на Сдружението. Наумов е общински съветник, член на спортната комисия, Александров е състезател по борба, донесъл множество награди за страната, той е сребърен медалист от европейското първенство по борба в категория до 82 кг. през 2020 год. В управителния съвет влизат още бившият футболист и настоящ треньор Янек Кючуков, юриста Владимир Божилов, както и фитнес инструктура Василена Николова.

Амбицията е да работят в няколко направления за развитие на децата и младежите. Сдружението вече има изготвена програма, по която да работи, като първото се очаква да бъде през зимата, а следващите през лятото на 2021 година. Стремежа е да бъде възобновен коледния турнир по борба в Дупница и той да се проведе в края на тази година, като засега плана е той да бъде национален, но в следващите издания да разшири обхвата.

През следващата година плануват състезание по ориентиране, бягане, бързо ходене на парка, както и футболен турнир.

Георги Наумов каза още, че ще работят активно и с децата в училищата. Имат изготвена програма, с която се надяват да подкрепят успелите деца, а от техния пример да се заразят и останалите.

Сдружението вече има подписано споразумение за сътрудничество с Националната спортна академия.

На двойния празник на председателя Георги Наумов и зам.председателя Даниел Александров присъстваха кмета на община Дупница Методи Чимев, председателя на Българската федерация по борба Христо Маринов, както и националния треньор Армен Назарян, които заявиха своята подкрепа.

На официалното представяне присъстваха общински съветници, както и част от спортния елит на Дупница, състезатели и треньори. За настроението на гостите пък беше подготвена програма с участието на вокален състав „АртПоп“ и ФТА „Рила“, както и театралната академия към община Дупница.

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x