„Парламентаристи“ за един ден

Ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов“, гр. Гоце Делчев се превърнаха в „парламентаристи“ за един ден. Начело с директора си Ангел Живков, те гостуваха в Народното събрание. Основен двигател за осъществяването на начинанието бе народният представител от ГЕРБ и техен съгражданин Димитър Гамишев, по чиято покана те му гостуваха. Любезният им домакин ги срещна със заместник-председателя на партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той бе отделил специално част от времето си за своите млади гости, като освен топлият прием отговори и на въпросите на възпитаниците на ПГ по МСС „Пейо Яворов“. Вторият след Бойко Борисов в партията не скри задоволството си от гражданската активност на младите хора и изрази увереност, че именно те и тяхното поколение ще надградят постигнатото и ще изведат България на още по-високо ниво по пътя към по-доброто бъдеще.

За мен бе удоволствие, че успях да стана „причина“ тези умни младежи да видят на място къде се създават законите. Да станат поне за малко част от мястото, където се формира съдбата на нашата родина.

Смятам, че именно така можем да помогнем във формирането на млади хора с активна позиция, които да искат да се образоват, защото именно образованието е най-силното оръжие за всяка една нация,“ коментира след Цветан Цветанов, народният представител Димитър Гамишев.