ПГ по транспорт ще изгради STEM център

ПГ по транспорт в Дупница успя да спечели проект към МОН за изграждане на училищна STEM среда. Това е единственото училище в областта, което ще реализира проект по тази програма, която дава възможност за изграждане на системи, в които учениците, в близка до реалната среда да получат практически знания по определен вид професия. ПГ по транспорт са единствените, които подготвят техници по транспортна техника, а за да получат модерно и иновативно обучение, ръководството на училището решава да кандидатства по програмата.
Реализирането на тази система ще даде възможност училището да предлага модерно и иновативно обучение, в което и по плахите и несигурни в управлението на автомобили ученици ще имат възможност да се упражняват преди да излязат на пътя.
„Предимството на тази система е, че обучението се реализира в безопасна среда и може да се пресъздаде всяка ситуация на пътя“ обясни Димитър Белчински, старши учител по практическо обучение.
Предстои да бъде направен основен ремонт на определеното за STEM център помещение, ще бъде обособени и 10 маси с таблети на които учениците ще решават бланки. Директорът на гимназията Венеция Бойчева изрази надежда, че по този начин ще подпомогнат обучението на учениците, предоставяйки им възможност на иновативен подход.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments