Петима кандидати са допуснати за участие в конкурсите за директорски места на три училища в Дупница

 

Петима кандидати са допуснати за участие в конкурсите за директорски места на три училища в Дупница . Това става ясно от протокол, публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието- Кюстендил.

За директор на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ в конкурса участват Анелия Йорданова, която в момента е временно изпълняващ длъжността „директор“ и Ани Вакъвчиева, дългогодишен начален учител в учебното заведение.

За управленското място в ПГ „Христо Ботев“ документи е подала Мария Фалина – Гиздова, която от близо година е временно изпълняващ длъжността „директор“, допусната до участие в конкурса е и Гергана Миленкова, преподавател по информационни технологии в училището.

Юлиана Борисова, която също временно ръководи ОУ „Св. Климент Охридски“ е допуснатия кандидат за директор на училището.

 

В края на минлата седмица стано ясно,че Върховният административен съд (ВАС) спря временно действието на наредбата на бившия министър на образованието Николай Денков, съгласно която в началото на юли започна смяна на директори на училища в цялата страна.

Причината е съдебен спор след жалба на директор на училище в Пазарджик, в качеството ѝ на участник в конкурс.

Върховните магистрати допълват, че ако обявените конкурси за заемане на длъжността директор продължат при действието на оспорения нормативен акт, това би ограничило възможностите на жалбоподателката за успешно участие в конкурса.

Действието на наредбата е спряно до приключване на съдебния спор.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments