Гоце ДелчевКултураНачалоОбщество

Пети национален конкурс за детска книга

Пети национален конкурс за детска книга организират Община Гоце Делчев и НЧ „Просвета – 1865“. Надсловът и на таз годишното издание е „Да върнем книгите в ръцете на децата“.

В станалия традиционен конкурс за детска книга могат да участват поети и писатели, навършили 18 години и издали книги за деца на български език през 2018 и 2019 година. Авторите трябва да изпратят по три екземпляра от книгите, с които участват в конкурса до 15.09.2020 г. на адрес: гр. Гоце Делчев – 2900, бул. “Гоце Делчев” №1, Народно читалище „Просвета – 1865“, секретар на читалището. Необходимо е да бъдат вписани и трите имена, телефон или e-mail за връзка.

Наградените автори ще бъдат уведомени до 01.10.2020 г. Книгите не се връщат на авторите, а остават като дарение на детския отдел на библиотеката към читалището.. Отличените автори ще получат парични награди и плакет на община Гоце Делчев.

Всички участници в конкурса ще получат грамоти за участие. Наградите ще бъдат връчени през втората половина на месец октомври, в седмицата, посветена на Празника на град Гоце Делчев.

За допълнителна информация: Иван Мишев, член на СБП, организатор и председател на журито.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments