ДупницаНачало

Пиесата „Нежни, тайнствени и гневни“ на 20 октомври от 19:00ч, в театъра в Дупница, с вход свободен

Комедията „Нежни, тайнствени и гневни“ на 20 Октомври от 19:00часа , в театъра в Дупница, с вход свободен, подарък за дупничани по повод празника на града.
Премиерата на най- новото заглавие на Общински драматичен театър „Невена Коканова“ гр.Дупница бе само преди дни пред многобройна местна публика. Пиесата пожъна голям успех, дълги аплодисменти и положителни отзиви. Актьорската игра на звездния състав бе безупречна.
Жители и гости на Дупница имат възможността отново да се позабавляват качествено на 20 октомври от 19 часа, а входът е свободен!

НЕЖНИ, ТАЙНСТВЕНИ И ГНЕВНИ
комедия

Една необичайна, тайнствена, смешна и заедно с това много сериозна съвременна история. Когато един мъж изчезне, къде да го търсим? Безпокойството на близките поражда усилия да бъде открит, а заедно с това разкрива стаени тайни, неудобни и даже страшни факти за всеки от присъстващите и за този, който го няма. А присъстват пет жени – хубави, интелигентни, търсещи истината за себе си и за любимите си хора. Изглежда, че всеки момент проблемът с тайнственото изчезване ще се разреши, но все нови и нови разкрития заплитат историята, карат героините да правят открития за себе си, за близките и цялото общество. И както се случва всеки ден с всеки от нас, решението как да постъпим е морален избор за постъпките ни, с които или правим щастливи другите, или им причиняваме болка.

В края на краищата решението е взето, случаят приключен…, но само привидно. Ще започне ли всичко отначало? Може ли едно спасение да се окаже по-голям проблем от опасността? Отговорът е в душевните перипетии на едни нежни, тайнствени и гневни жени.

В ролите: Деси Бакърджиева, Силвия Петкова, Люба Пашова, Таня Кожухарова, Ана-Мария Николаева , Божидар Попчев


Автор и режисьор – Андрей Калудов
Андрей Калудов е театрален режисьор, автор на пиеси и драматизации.

Режисьорският му интерес има широка насоченост. Десетки са неговите спектакли по съвременна драматургия: „Процесът срещу богомилите”, „Животът – това са две жени” и „Страшният съд” от Стефан Цанев, „Мотопедът” от Недялко Йорданов, „Време за любов” от Кольо Георгиев, „Клопка” и „След сезона” от Димитър Начев, пиеси на Иван Радоев, Станислав Стратиев, както и първата постановка на първата пиеса на Христо Бойчев „Онова нещо”. Към тях се прибавят пиеси от чужди автори като Юджийн О’Нийл, Нийл Саймън, Дарио Фо и др. Поставял е и пиеси на Шекспир – „ Ромео и Жулиета” и „Веселите уиндзорки”. Негова е и реализацията на първия рок мюзикъл на българска сцена „Въображаем репортаж от един американски поп фестивал” на сцената на Варненския театър. В съавторство с композитора Стефан Димитров създава мюзикъла „Бразилски нощи“.

Като създател и първи директор и художествен ръководител на Театър „Възраждане”, очертава специфичния му облик, като създава представления на основата на поезия, белетристика, документалистика. Така се раждат спектаклите „Девойката, която ми постла легло” по Робърт Бърнс, „Очите – лятна утрин” по Стоян Загорчинов, „Легенда за Сибин” по Емилиян Станев. Заедно с това написва и поставя свои авторски пиеси: „Кабинетът на министър-председателя” в ДТ-Бургас, „Невероятната госпожица „Бон Шанс” в Сатиричния театър (премиера на 4.4.2006 г.), криминалната комедия, написана в съавторство с Андрей Филипов „Влизай, без да чукаш…”, поставена в ДТ-Търговище, комедията „Бихте ли слезли от жена ми“, монопиесата „Частица любов“. Автор е на сборниците „Пиеси и драматизации“ и „Пиеси и песни“. За деца е написал и издал поредицата в стихове „Приключенията на Слончо, Лора и Лука“.

Почти две десетилетия преподава във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, където е привлечен още като млад режисьор за асистент на Апостол Карамитев. Последователно работи с проф. Гриша Островски, проф.Надежда Сейкова и учителя си проф.Филип Филипов, като преподава специалностите „режисура”и „актьорско майсторство”.

Отличен е с I награда за режисура на VIII Национален преглед на българската драма и театър и с отличието „Златна маска“.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments