ДупницаНачалоПолитика

Повече по час и половина дебати за „Ученическо хранене“ проведе ОбС Дупница

Приет отчет за миналата година на общинското дружество „Ученическо хранене“ и оттеглена докладна за освобождаване на Диана Борисова от поста управител на дружеството. Това е резултата от повече от час и половина дебати по темата за „Ученическо хранене“.

Като вносител на докладната записка Костадин Костадинов, я оттегли за сесията на 17 юли, която ще е последна преди лятната ваканция. Докладната беше оттеглена след като не беше предложено лице, което да е временен управител на дружеството. Костадинов обясни, че ще се проведе среща с директорите и общинските съветници и след това СДС ще формира позиция, и ако тя е дружеството да бъде обявено закрито, то тогава ще бъде входирана и такава докладна. Първан Дангов обвини председателя на ОбС Костадин Костадинов, че с непредлагането на временен управител ликвидира „Ученическо хранене“. От своя страна Костадинов заяви, че ако има законова възможност ще му търси отговорност за казаното.

Виолета Инкьова, която е председател на комисията по образование посочи, че предложението на комисията е дружеството да се запази. Като директор на едно от големите училища в града Инкьова посочи, че родителите не се интересуват кой храни децата, а каква е храната, която се предоставя. Вергил Кацов, като председател на икономическата комисия посочи, че трябва да се вземе отговорно и информирано решение.

Кметът на община Дупница Методи Чимев от своя страна каза, че няма конкретен отговор по въпроса за бъдещето на дружеството.

В края на дебатите беше дадена думата и на Диана Борисова, която каза, че ОбС трябва да реши дали иска дружеството да изпълнява социална функция или иска да носи печалба. По нейни предварителни разчети за шестмесечието дружеството ще е на загуба с около 20 000 лв., Тя посочи, че до средата няма март не е имало никакви задължения, но пандемията се е отразила на приходите. Реално дружеството е работило едва 50 дни от началото на годината. Заради оттеглянето на докладната записка за заседанието за 17 юли, Борисова все още не е освободена от поста.

По време на това заседание бяха взети необходимите противоепидемични мерки – носене на маски, ръкавици, измерване на температурата на всеки влизащ в заседателната зала, както и осигурена дистанция между съветниците.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments