Подменят водопровода на ул.”Велико Търново”

Подмяната на водопровода по ул. “Велико Търново” в Дупница ще продължи най-късно до средата на април, такива са изчисленията на общинското ръководство. Кметът Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, както и служители от транспортния и строителния отдел към Общината са проверили как вървят ремонтните дейности.
По думи на кмета, цитирани в прессъобщение, той е получил
уверение от ВиК-Дупница, че ще се работи бързо и качествено. Минимум 20 дни ще са необходими за ул. “Велико Търново”, като ще има спирания на водата, става ясно от прессъобщението. След това ще се продължи с подмяна на останалата част от водопровода по улица “Бузлуджа”. От администрацията подчертават, че по тези улици, както и по други, в рамките на проекта “Интегриран градски транспорт” се подмениха и продължават да подменят водопроводи и канализация със средства, които Община Дупница осигури допълнително от държавния бюджет.
В района на “Социални жилища” пък са започнали подготвителните дейности за стартиране на надземните ремонти. Община Дупница включи квартала в мащабния проект, който повече от 2 години не успяваше да стартира заради “фирма-фантом”, която обжалваше процедурата и бавеше стартирането. Проектът включва няколко километра преасфалтиране и изграждане на тротоари. Фирмата изпълнител е започнала и с асфалтирането на ул.”Отовица” в града, а междувременно служителите от Общината подготвят и документите за обществените поръчки за улиците, които попаднаха в списъка с капиталови разходи, и които ще бъдат изцяло ремонтирани.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments