Под мотото „Младежкото участие – път към демократично гражданство, който започва от училището“ бяха проведени избори в Трето основно училище в Гоце Делчев

Над 80% от учениците 5 – 7 клас се възползваха от правото си на глас в проведените избори за председател на съвет на децата в Трето основно училище „Братя Миладинови“, град Гоце Делчев. В изборите участваха 4ма кандидата, които бяха предложени от своите съученици. Това са млади хора отличаващи се с лидерски умения подходящи за заемането на най-високия ученически пост – председател на съвета на децата. 38 бюлетини бяха пуснати за кандидата от 7 “Б” клас Марияна Хаджиева, които бяха достатъчни за да заеме престижния пост. Марияна Хаджиева благодари за гласуваното й доверие и обеща, че ще направи всичко възможно съучениците й да се чувстват комфортно в училище, да се забавляват и да се чува техния глас.

На избори като на избори – кандидатите пишеха речи, срещаха се с избирателите и дадоха всичко от себе си, за да спечелят тяхното доверие.

Правото си на глас децата упражниха в междучасията след първите три часа.

Опашки се образуваха пред единствената кабина, монтирана на втория етаж в училището. До последния момент потока от желаещи да гласуват не секна. Кандидатите бяха подкрепяни от своите симпатизанти, които неотлъчно бяха до тях.

За зам. председател на училищня съвет на децата бе избран вторият по гласове, а именно Снежана Костадинова от 6 клас. Изборната комисия, обработила резултатите, констатира само една невалидна бюлетина и никакви други нарушения.

След приключването на изборния ден пред възпитаниците на учебното заведение бяха обявени победителите. Малко по-късно се състоя и извънредна среща на новия съвет на децата в Трето ОУ, на която посланиците от различните класове и новите управляващи положиха клетва.