Полагат асфалтова настилка на част от улица „Метоха“ в Дупница. Това ща стане със започването на рехабилитацията на уличната мрежа в града

Павираната улица „Метоха“ в Дупница отново е разбита. Гледката виждат десетки граждани и най-вече тези, които минават оттам или живеят в района. Преминаването на автомобилите е изключително затруднено заради състоянието на пътя. От години периодично там се образуват големи и опасни дупки дори ислед поправка на паветата. Това допълнително усложнява движението на автомобилите по и без това трудния участък. Освен щетите по колите, в опитите си да заобиколят опасните дупки, шофьорите често са близо до пътно-транспортно произшествие. От пресцентъра на Община Дупница информираха, че участъците с компрометирана павирана настилка ще бъдат оправени. Осен това със стартирането на рехабилитацията на уличната мрежа в града на част от улица „Метоха“ ще бъде положена асфалтова настилка. Експерти обаче ще преценят коя част точно. Най- вероятно асфалт ще има в частта от началото на върлото (от главната ул.“Николаевска“) до първия завой на улица „Метоха“.
Следващото препятствие за шофьорите минаващи през района на
Градската градина е улица „Кокиче“, която е с подменен водопровод. Част от нея подлежи на преасфалтиране, улицата е включена като една от обособените позиции в обществена поръчка за инженеринг на улици в Дупница. Нито една оферта обаче не бе входирана за ремонта й. Поради липсата на кандидати Община Дупница ще избере чрез директно договаряне изпълнител, който да асфалтира  от улица „Кокиче“. Прогнозната стойност на ремонта е 34 000 лв. Договарянето с конкретен изпълнител ще стане след като цялата процедура по обществената поръчка приключи и комисията излезе с решение.

0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments