ДупницаКримиНачало

Постоянен арест за изнасилвач посегнал на непълнолетно момиче

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на обвиняемия Методи Й. / на 53 години, от с. Бараково /, обвинен в изнасилване и блудство на непълнолетно момиче, низходяща сродница.

Съдът, като взе предвид доводите на прокурора, защитата, изявленията на обвиняемия и събраните в хода на досъдебното производство доказателства, счита че са налице предпоставките на чл. 63, ал. 1 от НПК за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия. От материалите по делото е видно, че са налице всички предпоставки на чл. 63, ал. 1 от НПК. Обвинението е за две тежки престъпления срещу половата неприкосновеност извършени срещу непълнолетно лице. От разпита на свидетелите се установява съпричастността на обвиняемия към извършените деяние и предвид, че едно от престъпленията е при условията на чл. 26, ал. 1 от НК съдът счита, че е налице опасност обвиняемия да извърши и друго престъпление. Налице е опасност да се укрие предвид, че постоянния и настоящия адрес са различни от този на който живее в момента последния и предвид тежестта на обвиненията вероятността да се укрие от наказателно преследване е налице, още повече че обвиняемия е осъждан многократно макар и за голяма част от престъпленията да е реабилитиран на основание чл. 88 от НК.

Методи Й. е привлечен като обвиняем, че за периода от 04.09.2019 г. до 17.01.2020 г., в условията на продължаващо престъпление, включително и с употребата на сила, се е съвкупил или е правил опити да се съвкупи с неполнолетно момиче, негова низходяща сродница.

Определението може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд в тридневен срок, считано от днес.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments