Почти 40 дупничани дариха кръв в акцията на Ротаракт клуб

Успешна кампания по кръводаряване на младите ротарианци в Дупница. Само за 5 часа, близо 40 души дариха кръв безвъзмездно. Сред доброволците решили да направят този благороден акт са били хора на различна възраст. Добра активност имат младите хора, тъй като пожелалите да дарят кръв в днешната инициатива на Ротаракт клуб Дупница са повече в сравнение с предишни кампании. Организаторите оценяват като успешна акцията за безвъзмездно кръводаряване под надслов “В кръвта ти е да спасяваш животи”. „Доволни, щастливи и много благодарни сме, че и този път дупнични се отзоваха и дариха кръв , която ще помогне на нуждаещи се. Този път се включиха и много хора, за които това бе първо кръводаряване“ , коментира Антонио Димитров, който е Президент на Ротаракт клуб Дупница. Кампанията се осъществи със съдействието на Отделението по трансфузионна хематология – Кюстендил Кюстендил. Медиците винаги откликват на поканите за акции по кръводаряване в Дупница.
„Град
ът е единствения в областта, където се правят такива инициативи“, коментира д- р Десислава Илиева, началник на Кръвен център–  Кюстендил. Тя изказа огромни благодарности на младежите от Ротаракат, както и на всички, които дариха кръв безвъзмездно.
Инициативата на младите ротарианци и медиците от вече единствения в областта кръвен кабинет се осъществява успешно за пета година. Идеята на организаторите е да заострят вниманието на обществото, тъй като в последните години в национален мащаб броят на доброволните кръводарители е недостатъчен, за да се поддържа задължителния резерв от кръв.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments